#4 Airbrush Love

           Ken je het geheim van Kim Kardashian haar puntgave huid??

                                                      Airbrush Make up!!

 

 

Graag laten we jullie laten kennis maken met airbrush make-up en waarom wij er zo dol op zijn.
We hebben de airbrush leren kennen via Nichole, een Amerikaanse vriendin uit onze studietijd in  LA, met wie we nog een goed contact hebben. Nieuwsgierig als we zijn hebben we om haar mening en ervaring hierover gevraagd. Naast de uitdaging van onze eigen zaak wilde we ook nog iets vernieuwends. Nichole was alleen maar vol lof over het werken met de airbrush en Dinair (airbrush make-up merk uit LA)
En al snel na een grondig onderzoek en testen van het product, waren wij ook verkocht voor deze stijl van make-up.
Waarom?
Dinair Make Up:
– is hypoallergeen ( dit wil zeggen dat het weinig tot geen allergische reactie oproept).
– is zonder parabenen, olie en siliconen (ook alleen maar gezonder voor de huid).
– dekt de huid beter dan de klassieke fond de teint en geeft toch een natuurlijke look
 – heeft zelfs een speciale lijn voor het coveren van zware acne, wijnvlekken, littekens, tattoo’s,…
– verstopt de poriën niet.
– is hygiënischer, je zit niet met sponsje, penselen en borstels waar de make up in kruipt.
– blijft langer perfect zitten en is ook gemakkelijk verwijderbaar.
– kan sneller aangebracht worden .
– aanbrengen voelt zeer aangenaam aan, zoals een frisse verneveling.
– producten worden niet getest op dieren. Ook dat is belangrijk!
Je ziet enkel maar voordelen. 
Hier een paar voor en na foto’s.

Ons nemen ze het niet maar af! Eens je het onder de knie hebt , een genot om mee te werken. Wij zijn dus mega fan en jij vast ook eens je het geprobeerd hebt.
Kijk zeker naar ons filmpje over de airbrush op Facebook en Instagram.
XoXo Blush & Brush

#3 Bridal Survival Kit

Welke items hoort elke bruid bij zich te hebben in haar “Bridal Survival Kit”.

 

 

#1. Lipgloss: je moet geregeld de lippen eens kunnen bijwerken, zodat je gloss perfect zit tijdens de fotoshoot, het groeten van je gasten , …

#2. Poeder: van alle emoties kan je ook soms gaan beginnen blinken, gebruik een beetje poeder om de make-up bij te houden. Overdrijf niet, gebruik best een vaste poeder met een zacht blushpenseel , enkel op de “T-zone” .

#3. Tissues: Elke bruid heeft wel eens een emo momentje, of voor iemand van de suite die het niet droog kan houden, bv de mama van de bruid….. Hoe dan ook tissues is altijd handig om bij te hebben.

#4. Handspiegeltje: handig voor als je op locatie van de shoot je lippen of poeder wil bijwerken, want meestal is daar geen spiegel voorhanden….

#5. Parfum: zoals je graag heel de dag straalt , zal je vast ook graag heel de dag goed ruiken. Gebruik een speciale parfum, zo zal deze geur je steeds blijven herinneren aan je mooie dag…

#6. Lippenstift voor ‘s avonds: sommige bruidjes houden er van hun look te veranderen voor het avondfeest. Gebruik een zachte naturel gloss voor overdag en gebruik ‘s avonds een lippenstift die iets gedurfder is en met een diepere kleur.

#7. Haarschuivertjes: bij een opsteekkapsel kan dit gemakkelijk zijn om eventueel los gekomen haarlokjes terug vast te steken.

#8. Extra Tip: geef je “Bridal Survival Kit” aan je getuige of bruidsmeisjes, zodat je als bruid hier niet moet met rondlopen.

 

Wil je graag een “Blush en Brush Bridal survival kit” winnen?  Comment WIN op onze ” Give Away ” post op instagram en volg onze pagina en wie weet wordt dit cool     make-up zakje van U !!!

See you on our next post.

XoXo Blush en Brush

#2 Los Angeles

 

Wij vertellen je graag ons verhaal over toch wel een heel speciale periode in ons leven en ook voor onze vriendschap: “LA”.

In 2006 op een hele leuke avond leren Ellen en ik elkaar kennen op café, zij bijna afgestudeerd aan de Denise Grésiac, ik er 3 jaar voordien afgestudeerd. Ze vertelde dat ze van plan was om verder te gaan studeren in Los Angeles om haar kennis uit te breiden. Ik die reeds werkte voor verschillende tv reeksen – zoals Spoed, Zone stad en Parelvissers – was denk ik in een hele gekke bui en zei tegen Ellen: ‘ik ga met je mee, ik wil ook nog bijstuderen nu het nog kan.’ Maar ik wilde vooral dit avontuur heel graag aangaan.

Mijn man Jan (die ik toen net 1 jaar kende) zijn beste vriend woonde in LA dus toen Jan daar op vakantie was, is hij voor ons gaan scouten, een appartement gaan zoeken, kijken of alles veilig was voor 2 toch wel jonge meisjes op dat moment.

En toen kwam het moment van het vertrek, ik zal het nooit vergeten.

Na een stevig afscheidsfeestje stonden we in Zaventem, Ellen 19 jaar, ik 21 jaar. Maar beiden klaar om een grote sprong in het onbekende te maken, zonder mekaar al echt goed te kennen.

Aangekomen in Burbank – LA, wat een droomtijd. We hadden voor de Make-up Designory (MUD) school gekozen waar we hairstyling en special make-up effects zouden gaan bijleren. Toen bestond de school nog enkel in LA en New York. We hadden een leuk appartementje gehuurd, in een afgesloten complex met een eigen winkeltje, zwembaden, fitness,… .

Living the American dream.

We begonnen met de cursus hairstyling waar we leerden over kapsels van alle stijlen en periodes en vele andere zaken. Het was hard werken en studeren waardoor we misschien op net iets meer vrije tijd hadden gehoopt (om bv. het mooie LA te ontdekken). Maar studies gingen voor.

                                          
Tussen het studeren door hadden we regelmatig familie op bezoek. Want zo ver weg van huis op die
leeftijd is toch een hele beleving. Dan leer je jezelf pas echt goed kennen.

Onze tweede cursus Special make-up effects was eigenlijk degene die we beiden het liefste deden. Hoe tof is het om zelf maskers en protheses te kunnen maken en ze perfect te leren appliqueren. Hier alvast een paar coole fotos van wat we toen gemaakt hebben.

Ook aan Halloween hebben we hele goede herinneringen aangezien dit in de States een beleving op zichzelf is. Iedereen doet zijn uiterste best om zijn huis om te bouwen tot een waar spookhuis. Ellen en ik zijn toen naar Universal Studios gegaan; het park was die dag zelfs ‘s nachts open. We beleefden er dan ook een droomavond. Ik denk dat ik nadien nooit meer zo gelachen heb als toen.

Of Thanksgiving, zo mooi dat we dit met familie en vrienden uit LA hebben kunnen vieren. Want zo zijn Amerikanen, ze delen graag hun vreugde met andere mensen. Ze zijn super open en vriendelijk, iedereen is welkom.

Het avontuur waar Ellen en ik zonder elkaar eigenlijk goed te kennen zijn ingesprongen, is iets ontzettend moois geworden en iets dat we beiden in ons hart zullen dragen voor de rest van ons leven. Maar het is ook de plek waar onze vriendschap begonnen is en waar de roots van Blush en Brush liggen.

We geven graag ook nog leuke en interessante adresjes mee voor als je zelf op vakantie of voor een langere periode naar LA gaat.

 

Venice Beach

 

 

 

 

Joshua Tree Park

 

 

 

 

 

Universal Studios

 

 

 

 

 

 

 

Paradise Cove (heerlijk eet adresje on the beach)

 

 

 

 

Make-up Designory School Los Angeles

 

 

 

Oakwood Toluca Hills (ons verblijf in LA, our home)

 

 

 

 

The Burbank Extended Stay (nog een leuk verblijf adresje)

 

 

 

 

The Grove

 

 

 

See you on our next posts!

XoXo Blush & Brush

 

 

#1 Meet Blush & Brush

Hoe spannend en vernieuwend is dit, onze eerste blog!

Blush en Brush werd opgericht door Barbara en Ellen, BFF’s die hun vriendschap hebben ontdekt in Los Angeles, samen zijn we daar 11jaar geleden gaan studeren  om onze in België opgedane kennis verder uit te bouwen. 

Hoe leuk dat was, vertellen we jullie graag in onze volgende blog!

Na jaren elk onze eigen weg te hebben bewandeld, werd het tijd om onze krachten te bundelen en zo werd Blush en Brush geboren; alleen al een naam bedenken voor onze zaak, was een hele opdracht!

Wij wilden een naam die speels en toch “to the point” was, net zoals wijzelf zijn, vooral het speelse dan toch.

Wij staan voor “Natural Beauty”;gelet op onze in de filmindustrie opgedane ervaring , vinden wij het motto “less is more” nog steeds het beste.  Je natuurlijke schoonheid oplichten en naar buiten brengen zonder dat het opvalt, dat is de kunst.

Onze blogtopics : alles wat met make-up en haar te maken heeft, maar ook over tips en tricks, nieuwe producten, of leuke werkervaringen…..

See you on our next post!!!

xoxo

Blush en Brush

GIVE AWAY: Check voor meer informatie ons instagram account