#2 Los Angeles

 

Wij vertellen je graag ons verhaal over toch wel een heel speciale periode in ons leven en ook voor onze vriendschap: “LA”.

In 2006 op een hele leuke avond leren Ellen en ik elkaar kennen op café, zij bijna afgestudeerd aan de Denise Grésiac, ik er 3 jaar voordien afgestudeerd. Ze vertelde dat ze van plan was om verder te gaan studeren in Los Angeles om haar kennis uit te breiden. Ik die reeds werkte voor verschillende tv reeksen – zoals Spoed, Zone stad en Parelvissers – was denk ik in een hele gekke bui en zei tegen Ellen: ‘ik ga met je mee, ik wil ook nog bijstuderen nu het nog kan.’ Maar ik wilde vooral dit avontuur heel graag aangaan.

Mijn man Jan (die ik toen net 1 jaar kende) zijn beste vriend woonde in LA dus toen Jan daar op vakantie was, is hij voor ons gaan scouten, een appartement gaan zoeken, kijken of alles veilig was voor 2 toch wel jonge meisjes op dat moment.

En toen kwam het moment van het vertrek, ik zal het nooit vergeten.

Na een stevig afscheidsfeestje stonden we in Zaventem, Ellen 19 jaar, ik 21 jaar. Maar beiden klaar om een grote sprong in het onbekende te maken, zonder mekaar al echt goed te kennen.

Aangekomen in Burbank – LA, wat een droomtijd. We hadden voor de Make-up Designory (MUD) school gekozen waar we hairstyling en special make-up effects zouden gaan bijleren. Toen bestond de school nog enkel in LA en New York. We hadden een leuk appartementje gehuurd, in een afgesloten complex met een eigen winkeltje, zwembaden, fitness,… .

Living the American dream.

We begonnen met de cursus hairstyling waar we leerden over kapsels van alle stijlen en periodes en vele andere zaken. Het was hard werken en studeren waardoor we misschien op net iets meer vrije tijd hadden gehoopt (om bv. het mooie LA te ontdekken). Maar studies gingen voor.

                                          
Tussen het studeren door hadden we regelmatig familie op bezoek. Want zo ver weg van huis op die
leeftijd is toch een hele beleving. Dan leer je jezelf pas echt goed kennen.

Onze tweede cursus Special make-up effects was eigenlijk degene die we beiden het liefste deden. Hoe tof is het om zelf maskers en protheses te kunnen maken en ze perfect te leren appliqueren. Hier alvast een paar coole fotos van wat we toen gemaakt hebben.

Ook aan Halloween hebben we hele goede herinneringen aangezien dit in de States een beleving op zichzelf is. Iedereen doet zijn uiterste best om zijn huis om te bouwen tot een waar spookhuis. Ellen en ik zijn toen naar Universal Studios gegaan; het park was die dag zelfs ‘s nachts open. We beleefden er dan ook een droomavond. Ik denk dat ik nadien nooit meer zo gelachen heb als toen.

Of Thanksgiving, zo mooi dat we dit met familie en vrienden uit LA hebben kunnen vieren. Want zo zijn Amerikanen, ze delen graag hun vreugde met andere mensen. Ze zijn super open en vriendelijk, iedereen is welkom.

Het avontuur waar Ellen en ik zonder elkaar eigenlijk goed te kennen zijn ingesprongen, is iets ontzettend moois geworden en iets dat we beiden in ons hart zullen dragen voor de rest van ons leven. Maar het is ook de plek waar onze vriendschap begonnen is en waar de roots van Blush en Brush liggen.

We geven graag ook nog leuke en interessante adresjes mee voor als je zelf op vakantie of voor een langere periode naar LA gaat.

 

Venice Beach

 

 

 

 

Joshua Tree Park

 

 

 

 

 

Universal Studios

 

 

 

 

 

 

 

Paradise Cove (heerlijk eet adresje on the beach)

 

 

 

 

Make-up Designory School Los Angeles

 

 

 

Oakwood Toluca Hills (ons verblijf in LA, our home)

 

 

 

 

The Burbank Extended Stay (nog een leuk verblijf adresje)

 

 

 

 

The Grove

 

 

 

See you on our next posts!

XoXo Blush & Brush

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *